През зимата със сигурност обичам да си поспивам повечко, което означава, че уикендите са посветени основна на тази „трудна“ задача. Но тази събота реших вместо да се излежавам до късно на топло, да излезем с приятели и да си спретнем бой със снежни топки на Витоша.

И така, ето, че събoта сутрин дойде, станах с усмивка, въпреки че отново не се наспах, облякох зимните дрехи, взех два чифта ръкавици и потеглих към снежната планина. Не бих казала, че времето беше благосклонно към нас, тъй като на Витоша ни посрещна доста силен и студен вятър, но пък ентусиазмът ни действаше като мощен климатик.
snowball
Разделихме се на отбори, намерихме подходящи храсти, които да послужат като окопи, сложихме ръкавиците и започнахме. За съжаление няма снимков материал, тъй като нямаше желаещ, който да стои настрана в ролята на фотограф. Само мога да кажа, че забавлението определено освежи всички ни и след това се втурнахме към хижата за топъл чай и супа.
Уикендът в София определено може да прилича и на уикенд в планината – възползвайте се от близостта на Витоша и се насладете на чистия и пухкав сняг. Очаквам разкази и снимки от вашия ожесточен бой със снежни топки.